Karlijn Buist

Geplaatst op door

KARLIJN BUIST

Mijn naam is Karlijn Buist en ik ben blij met mezelf! Dat betekent niet dat alles altijd maar leuk en goed en blij gaat, gelukkig niet, dat lijkt me niet echt gezond.
Ik heb m’n onzekerheden, frustraties, o-neeee-wat-moet-ik-aan-ochtenden, wat-moet-ik-zeggen-momenten en van al dat soort dingen die je vast herkent. En toch ben ik helemaal blij met mezelf.

Op een bepaald moment besefte ik me dat ik mijn leven met mezelf leef 🙂 Dat is logisch en het was toch een inzicht. Ik kan het maar beter goed met mezelf vinden, want ik neem me overal mee naar toe. Ik vond mezelf al best een leuk mens hoor en er waren toch een aantal afspraken die ik maakte:

  • Ik wil positief tegen mezelf praten  (“Jaaa, je kunt het!” i.p.v.. “Ik kan er ook niets van”)
  • Ik wil verantwoordelijk zijn voor de dingen die ik doe en zeg.
  • Ik wil achter mijn eigen opvattingen staan en niet afhankelijk zijn van de goedkeuring van anderen.

Het blijven punten in ontwikkeling, ik denk dat we als mens namelijk nooit ‘af’ zijn. Maar de basis is er in ieder geval: Ik!
Ik ben er van overtuigd dat als je tevreden bent met jezelf, je doet wat je leuk vind en deze frisse energie de wereld in straalt, de wereld een stukje mooier wordt. Ik gun dat de wereld, een ander en mezelf.
Mijn kwaliteiten, valkuilen en bezigheden waar ik energie van krijg heb ik op een rij gezet. Vervolgens heb ik zo helder mogelijk gemaakt wat ik hiermee wil in mijn werk. De uitkomst is mijn bedrijf Kiek.

Kiek

Kiek was mijn eerste woordje. Een kiek is een foto, een plaatje. Bovendien betekent Kiek “kijk” in het Gronings (en dat ben ik met trots :-). Kijken staat centraal binnen mijn bedrijf. Het begint bij kijken, focussen, en van daaruit gaat het over in het gesprek en de actie. Jezelf zijn, authentiek, origineel. Iedereen noemt het anders, want iedereen ís anders. Mijn bedrijf heet Kiek, het gaat over authentiek zijn en vinden wat bij je past. Bij mij heet het daarom AuthenKiek:

  • Je bent blij met jezelf én wilt je blijven ontwikkelen.
  • Je laat jezelf zien in contact met jezelf en de ander.
  • Je matcht je binnen- en buitenkant in communicatie en kleding.

Dit is wat ik zelf uit wil dragen, mee wil geven en wat benoemd of onbenoemd in mijn manier van werken terugkomt. Steekwoorden van mijn manier van werken: de dingen bij de naam noemen, praktisch, samenwerken, aansluiten, opmerkzaam, onderzoekend, creatief en een flinke vleug humor.

Ik heb bewust gekozen om voor mijzelf te beginnen en daarnaast houd ik van samenwerken, verbinden, kennis delen en van anderen leren. Het houdt mij scherp en bovendien vind ik dat ik en de ander niet steeds het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

www.kiekjezelf.nl

Print Friendly, PDF & Email