Marja Bode

Geplaatst op door

 

Na haar opleiding in het kappersvak werkte Marja Bode 9 jaar in diverse salons. Mensen mooier
maken is een dankbare taak . Marja heeft altijd veel belangstelling gehad in mode in het algemeen, het kappersvak in het bijzonder en modefotografie en visagie.

Door een toevalligheid (de belangstelling was er al) werd zij kapster in een psychiatrische inrichting. Na deze ervaring besloot zij het roer om te gooien en is zij 7 jaar werkzaam geweest als groeps-
leidster. Voornamelijk met zwakbegaafde kinderen en moeilijk opvoedbare jeugd.

Toen haar twee dochters zelfstandiger werden, pakte Marja haar werkzame leven weer op. Marja kreeg een baan aangeboden die haar op het lijf geschreven was. Zij werd diaconaal werker in een
inloophuis in Transvaal. Dit hield in het ontvangen van buurtbewoners en ook dak- en thuislozen,
alsmede het aansturen van vele vrijwilligers, het organiseren van zeer diverse activiteiten.

Zelf had Marja in Engeland een kleurenanalyse gekregen waardoor zij een veel krachtiger zelfbeeld kreeg. Maar nog beter, die het zetje gaf naar een ontwikkeling die haar heel veel heeft gebracht.

Dat nu wilde zij ook mogelijk maken voor mensen die vaak de middelen hiervoor niet hebben. Zij kwam toen in contact met Elisabeth Kaempffer en samen werkten zij een programma uit om de bezoekers van het inloophuis kennis te laten maken met de kracht van een goed uiterlijk. In acht bijeenkomsten kwamen allerlei facetten aan de beurt kleur en stijl, huidverzorging, make-up, haarverzorging en kapsels etc. Het was zo mooi te zien hoe iedereen na afloop meer zelfvertrouwen had gekregen.

Na dit gezamenlijke project besloot Marja de opleiding tot Image Consultant bij Elisabeth te gaan volgen. Zij startte daarna haar bedrijf Colourful Visions. Vele jaren assisteerde Marja bij de opleidingen in Baarn en volgde zij aanvullende opleidingen o.a. voor visagie.

Sinds 2008 geeft Marja binnen Professional Image Partners de opleiding Kleurconsulent in Rijswijk. Samen met Elisabeth ontwikkelde Marja 8 jaar geleden de Masterclass Kleuranalyse voor de Donkere Huid.

Colourful Visions
Jozef Israëlslaan 155
2282 TD  Rijswijk ZH